Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Vizită inspirațională la UTM: elevii Colegiului Politehnic din Bălți explorează lumea fascinantă a ingineriei

Joi, 14 martie, elevii Colegiului Politehnic din Bălți au efectuat o vizită memorabilă la Facultatea Electronică și Telecomunicații (FET) a Universității Tehnice a Moldovei, însoțiți de doamna Liudmila CRAIȚMAN, director-adjunct pentru instruire practică.

O incursiune în programele de studii la FET și explorarea facilităților UTM

La UTM, elevii au fost întâmpinați cu căldură de către conf. univ., dr. Lilia SAVA, decana FET, și dna Valentina TÎRȘU, șefa departamentului Telecomunicații și Sisteme Electronice din cadrul FET-UTM, care i-au condus într-o călătorie fascinantă prin programele de studii ale facultăților. Accentul a fost pus pe importanța practicilor și a inovației în formarea viitorilor profesioniști din domeniul electronicelor și telecomunicațiilor, inspirându-i pe elevi să-și urmeze aspirațiile și visurile.

Elevii au fost impresionați de atuurile FET, care oferă cunoștințe și competențe ce acoperă sau gamă largă de domenii, cum ar fi rețele de comunicații digitale, transmisia informației, radiotehnică, microprocesoare, ingineria software, grafică asistată de calculator și programare calculatoarelor. E la ce aspiră orice tânăr aflat în fața alegerii viitorului său profesional: să obțină o pregătire solidă pentru a face față provocărilor moderne.

O experiență imersivă la Orange Moldova

Cu sprijinul Orange Moldova, care este unul dintre partenerii fideli al FET-UTM, elevii și-au continuat călătoria în domeniul comunicațiilor moderne, având șansa unică de a explora lumea reală a tehnologiei printr-o vizită la această companie renumită. Aici, ghidați de Artur LAPICUS, șeful Departamentului de Implementare FTTH, și Ruslan VÎLCU, șeful Departamentului Tehnic de Proiectare și Implementare, specialitatea de performanță în domeniul TIC, elevii au beneficiat de o incursiune în aspectele practice ale comunicațiilor electronice. Experiența le-a deschis noi perspective, stimulând-le imaginația și curiozitatea către domeniul tehnologiei moderne.

Explorarea facilităților UTM

Vizita elevilor a inclus și descoperirea altor facilități educaționale și profesionale din cadrul Universității Tehnice a Moldovei. La Planetariul UTM, ghidați de conf. univ., dr. Vitalie CHISTOL, șeful Observatorului Astronomic, elevii au avut bucuria unei călătorii captivante prin universul constelațiilor.

De asemenea, la Centrul de Consiliere și Orientare în Cariera al UTM (CCOC), unde directorul Radu MELNIC și directorarea-adjunct Natalia ȘESTENCO le-au prezentat facilități și specificul facultăților și programelor de studii din cadrul Univers Tehnice a Moldovei.

Elevii și profesorii de la Bălți au exprimat sincer mulțumiri gazdelor de la UTM pentru cordialitate și ospitalitate. Vizita a facilita un schimb de valori de experiență și cunoștințe, contribuind la pregătirea unei noi generații de profesioniști în domeniul electronic și al telecomunicațiilor, pregătiți să facă față provocărilor și inovațiilor din lumea modernă.

Organizarea cu succes a acestor vizite evidențiază efortul constant al UTM de a facilita accesul elevilor la programele de studii ale Universității și de a promova atractivitatea specialităților ingineriei. Prin diversitatea activității organizate, UTM propune să inspire elevii și să-i ghideze către o carieră de succes în domeniul ingineriei.

 

DIstribuie

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Email