Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Începând de astăzi, 17 februarie 2024, liceenii care au optat pentru cursurile de pregătire pentru BAC organizate de Universitatea Tehnică a Moldovei, au pășit cu încredere în aulele universitare, unde au început pregătirile pentru cele mai importante examene de maturitate – Bacalaureatul. 

Devenite deja tradiționale și așteptate cu nerăbdare de către liceenii dornici să-și dedice weekendurile pregătirii pentru examenele de Bacalaureat, cursurile organizate de echipa Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră s-au bucurat de o audiență impresionantă din prima zi, depășind cifra de 300 de participanți și cuprinzând un larg areal geografic: Chișinău, Comrat, Ungheni, Călărași, Strășeni, Bălți, Orhei. Bucură și faptul că s-a extins de asemenea și paleta instituțională reprezentată de către audienții cursurilor, aceasta acoperind, pe lângă licee, și mai multe centre de excelență, inclusiv: Centrul de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale, Centrul de Excelență în Energetică și Electronică, Centrul de Excelență în Economie și Finanțe, Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”, Colegiul Universității Tehnice a Moldovei, Colegiul Tehnologic, Colegiul de Ecologie.

Pentru a face față interesului sporit din partea liceenilor, am delegat cei mai buni profesori ai UTM, împreună cu care vor parcurge planul de studiu și subiectele pentru următoarele discipline de studiu: matematică – Ana COSTAȘ și Ion JARDAN, chimie – Iurie SUBOTIN, informatică – Mihai GAIDĂU, desenul artistic – Iure CEBOTARI, profesori care prin predarea disciplinelor de profil, inclusiv în cadrul cursurilor de pregătire pentru BAC, devenite deja tradiționale la UTM, și-au făcut un renume atât în mediul universitar, cât și în rândul liceenilor din toată țara.

Ținem să subliniem că în acest an cursurile se vor desfășura în perioada 17 februarie – 25 mai 2024, în fiecare sâmbătă, între orele 09.00 – 13.00, în blocurile de studii ale UTM.

Programul de pregătire pentru examenele de Bacalaureat se înscrie în cadrul acțiunilor organizate de Universitatea Tehnică a Moldovei pentru a crește reușita absolvenților de liceu. Prin dedicația și profesionalismul profesorilor săi, UTM dorește să contribuie la obținerea unor rezultate notabile de către absolvenții din țară, dar și să motiveze elevii să studieze și să îndrăgească obiectele STEM.

Pentru inform suplimentare referitoare la cursurile de pregătire pentru BAC organizate de UTM, ne puteți contacta la tel.: 060302051, 060302052, 060302053.