Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Centrul de Consiliere și Orientare în Cariere (CCOC), cunoscut ca și „catalizator de cariere” la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), și-a propus să fie o sursă de inspirație pentru tinerii dornici să-și croiască drumul în lumea designului și inovației în modă, organizând în perioada 14-22 martie curent, vizite ale elevilor centrelor de excelență și colegiilor de profil din domeniul industriei ușoare la Facultatea Design a UTM.

Prima etapă a acestui demers a debutat în zilele 14-15 martie, cu o incursiune fascinantă în universul creativ din cadrul FD-UTM a elevilor Colegiului Tehnologic din Chișinău, grupele MTTP-321, MAE- 326, MTC-442, MTT-428, MTC-343. Însoțiți de cadre didactice Victoria ANDRIAȘ, Natalia RUSU, Olga GADJIU și Olesea SÎNCHETRU, elevii au avut ocazia să exploreze facilitățile moderne ale facultăților, să interacționeze cu studenții și să se familiarizeze cu programele de studii și perspectivele de carieră după absolvirea facultăților.

La data de 20 martie, a urmat vizită elevilor de la Centrul de Excelență în Industria Ușoară din Chișinău, însoțiți de profesoara Inga POSTICA. Iar pe 22 martie, FD-UTM a găzduit vizita elevilor d

în grupele M-014 și M-113 de la Colegiul de Industrie Ușoară din Bălți, însoțiți de profesoara Tatiana POPOVICI și psihologa Natalia OLEINIC.

Elevii s-au bucurat de un tur ghidat prin spațiile Facultății, au vizitat aulele de studii și laboratoarele, au admirat expozițiile de lucrări ale studenților de specialități „Tehnologia și designul confecțiilor textile” (TDCT) și „Design vestimentar industrial” (DVI) din cadrul Departamentului Design și Tehnologii în Textile. De asemenea, s-au bucurat de un dialog interactiv cu studenții programelor de studii TDCT și DVI, care le-au împărtășit entuziasmul pentru atmosfera creativă ce domină în campusul Facultății – un loc retras de forfota urbei într-un cadru pitoresc, ideal pentru a -ți da frâu liber imaginației și a te dedica plenar creației.

Vizita la Facultatea Design a avut o continuare a firească la Centrul ZIPHOUSE – un veritabil Fashion Hub, unde se conturează viitorul industriei modei din țară, precum și o platformă de dezvoltare, învățare, co-working și networking. Ghidați de Carolina TULGARA, direcția ZIPhouse, elevii au apreciat spațiile impresionante ale acestui centru, care lansează designerii ce nu duc faima în lume.

De asemenea, elevii au beneficiat și de un dialog cu doamna Marcela LOZOVANU, director executiv al Asociației Patronale din Industria Ușoară, care le-a prezentat oportunități de angajare în sectorul industriei ușoare și oportunități de dezvoltare profesională în acest domeniu dinamic.

Ulterior, elevii au vizitat Centrul de Consiliere și Orientare în Cariera al UTM (CCOC), unde directorul Radu MELNIC și directorarea-adjunct Natalia ȘESTENCO le-au prezentat facilități și specificul facultăților programelor de studii din cadrul UTM, oferindu-le și informațiile necesare pentru a luat decizia de informare în ceea ce privește viitorul lor academic și profesional.

Gazdele au exprimat recunoștință administrațiilor instituțiilor de învățământ – Maria MANOLE, directoră-adjunctă a Colegiului Tehnologic din Chișinău, Alexandra RAEȚCHI, direcția Centrului de Excelență în Industria Ușoară, Elena STATNIC, directoră-adjunctă a Colegiului de Industrie Ușoară din Bălți, pentru dezvoltarea relațiilor. colaborare cu Facultatea Design a UTM, contribuind astfel la îndrumarea tinerilor pasionați de artă și inovație pe drumul lor spre excelență academică și profesională.